FELANMÄLAN: 070-440 92 63
Expand search form
Medlemsinformation

INBROTT I VÅR FASTIGHET

Det pågår en inbrottsvåg i Stockholmsområdet och under det sista halvåret har vi haft ett inbrott och ett inbrottsförsök i vår fastighet där tjuvarna använt sig av samma inbrottsteknik. Båda inbrotten har varit i markplan. För några år sedan hade vi ett liknande inbrott. Efter vad vi hört från Polisen specialiserar sig olika ligor på olika fönstertyper.

Brf Porten håller för närvarande på att ta fram konstruktion och pris på förstärkt låsning av fönster i markplan på både fram och baksidan av fastigheten för att försvåra för tjuven att komma in.

När vi fått in pris m.m. kommer vi att erbjuda detta mot betalning till de medlemmar som har sin lägenhet i markplan då fönsterunderhållet enligt stadgarna är lägenhetsinnehavarens ansvar.

Observera att den förstärkta låsningen hindrar inte tjuven, men försvårar för denne och ökar därmed risken för upptäckt.

Vi rekommenderar även alla som har sin lägenhet i markplan att installera inbrottslarm i lägenheten.

Vi rekommenderar också alla boende att köpa kopplingsur (timer) och montera dessa, när man är bortrest, på olika bords- och golvlampor i lägenheten samt ha en påslagen radio (med inte för hög ljudnivå). Ställ kopplingsuren på lite olika tider. Ett tre-pack kopplingsur kostar hos Clas Ohlson c:a 80 kr.

 

Styrelsen

You might be interested in …