FELANMÄLAN: 070-440 92 63
Expand search form
Medlemsinformation

Inbrott i vårt närområde

På senare tid har det varit ett flertal inbrott i vårt närområde där tjuvarna slagit till på dagtid när boende är på jobbet eller ute och handlar. Tjuven har passat på och följt efter när någon passerat genom ytterporten (t ex boende, brevbärare, hemtjänsten). Man har sedan med specialverktyg (s k slunga) genom brevlådan öppnat de dörrar som saknat säkerhetskåpa över patentlåsets vred på insidan. Enligt uppgift har några drabbade uppgivit att de även låst det s k polislåset.

Brf Porten installerade år 2011 nya säkrare portar med elektronisk låsning och porttelefon, men smiter tjuven in bakom de som passerar porten hjälper inte detta. Att man ställer upp porten i onödan hjälper också tjuvar. Porthaken skall bara användas vid i- och urlastningen.

Då vi under åren 2014-2015 haft ett par försök till inbrott via våra yttre källardörrar och då flera av dessa är i dåligt skick har styrelsen budgeterat och planerat för att i år byta ut dessa dörrar mot nya säkrare metalldörrar och installera elektronisk låsning på de dörrar (mot slingan och P-huset) som används mer frekvent och säkrare vanlig låsning på de andra.

Då lägenhetens ytterdörr enligt stadgarna är den enskilde medlemmens ansvar kan styrelsen bara uppmana medlemmarna att se över sina lägenhetsdörrar och låsningen av dessa. De som saknar säkerhetskåpa över patentlåsets vred på dörren insida uppmanas att installera detta.

kopa1 kopa

Kåpor är enkla att installera och finns hos Clas Ohlson, de flesta handlare för byggvaror och hos låssmeder. Kåpan hindrar inte tjuven, men försvårar och försenar tjuven och ökar därmed risken för att bli upptäckt.

 

Styrelsen uppmanar också medlemmarna att grannsamverka, d.v.s. att hålla kolla på varandras lägenheter och vara observanta när obekanta människor vistas i trapphuset eller utanför porten. Styrelsen uppmanar också medlemmarna att se till att ytterportar är stängda samt genast anmäla om man tappat bort en portbricka.

STYRELSEN

You might be interested in …