FELANMÄLAN: 070-440 92 63
Expand search form
Medlemsinformation

VÄDRA PÅ RÄTT SÄTT VINTERTID

Minimera värmespill – Vi delar alla på värmekostnaden

Föreningens värmekostnader står för en stor del av den årliga ekonomin. I slutändan fördelas alla ökningar av kostnader på var och en av oss som bor i föreningen. Om ni upplever att det är för varmt i lägenheten, eller i vissa rum i lägenheten, är det mycket bättre att vrida ner temperaturen på elementen istället för att ställa upp fönster och balkongdörrar.

Vädra på rätt sätt = vädra kort och intensivt

Att ha ett fönster eller en balkongdörr öppen i flera timmar leder endast till att värmen i dina element höjs. Särskilt mycket ny luft kommer inte in i lägenheten på detta sätt, men mycket värme går till kråkorna och både din och dina grannars lägenheter kyls ner.

Vi ber därför dig som boende att tänka på att inte låta fönster eller balkongdörr stå öppen eller på glänt under längre stunder vintertid.

Om ni känner att ni behöver vädra vrid då hellre ner temperaturen på elementen till minimum och vädra med korsdrag: öppna fönster i båda ändarna av lägenheten och låt det dra igenom under 5 minuter. På så sätt byts det mesta av luften ut i lägenheten utan att onödigt mycket värme (och våra gemensamma pengar) går till spillo.

Ha frisklufts- och frånluftsventiler öppna

Se till att ha friskluftsventilerna högst upp på fönstren och frånluftsventilerna i kök, badrum och toalett öppna så att luften kan ta sig in rätt väg till din lägenhet. Detta är också viktigt för att värmen och luften i lägenheten ska blandas och skapa ett jämnt och behagligt inomhusklimat.

Rengör frisklufts- och frånluftsventiler minst två gånger om året

Ventilerna rengörs lättast genom att torkas av med en trasa. För friskluftsventilerna på fönstren är det viktigt att rengöra såväl invändigt som utvändigt.

STYRELSEN BRF Porten

You might be interested in …